• туристические агентства Днепропетровск
 • туры в Европу Днепропетровск
 • шенгенские визы Днепропетровск
 • горящие туры Днепропетровск
 • туры Испания Днепропетровск
 • туры Греция Днепропетровск
 • туры Эмираты Днепропетровск
 • туры Израиль Днепропетровск
 • туры Мальдивы Днепропетровск
 • туры Шри-Ланка Днепропетровск
 • туры Таиланд Днепропетровск
 • шкафы-купе в киеве
 • шкафы-купе в киеве
 • Beszámoló a 2018. évi 48. Orvos Tenisz Világbajnokságról

  Nyomtatás
  PDF

  2018-ban Máltán rendezte meg a World Medical Tennis Society a 48. Orvos Tenisz Világbajnokságot és Sportorvostani Konferenciát. Az EU legkisebb tagállama a Földközi-tenger középső részén helyezkedik el. A stratégiai pozícióban elhelyezkedő szigetek fölötti uralomért az évszázadok során sok nagyhatalom harcolt, ezért a megalith kortól kezdődően a mai napig számtalan történelmi emléket találunk Máltán. A törpeállam éghajlatát az év nagy részében kék ég és ragyogó napsütés jellemzi.

  A mérkőzéseket két kisebb teniszklub bevonásával 2006 után ismét a centrális elhelyezkedésű Marsa Sport Komplexumban bonyolították le, ahol többek között modern lóverseny pálya, Nemzeti Atlétikai Stadion és 18 lyukas golfpálya szomszédságában 13 kemény teniszpálya állt rendelkezésre. Az első két nap kifogástalan időjárása után a tartós esőzés veszélybe sorolta a verseny befejezését. Kényszerből az utolsó napon a hiányzó meccseket rövidített játékokkal (10-es tie break) döntötték el. Fedett pálya nem állt rendelkezésre, a rendezés kicsit szervezetlennek tűnt, a játékrend napközben is gyakran változott, a hivatalos szálláshelyekről naponta csak 2 szervezett buszjárat indult a verseny színhelyére, a társasági összejövetelek színvonala sem érte el a korábbi évek átlagát... Mindezek ellenére a vendéglátók szívüket-lelküket kitéve igyekeztek minden felmerülő problémát megoldani és segítőkészségük nem ismert határt.

  Az esemény helyi rangját mutatja, hogy a záróbanketten a 2014 óta regnáló munkáspárti államelnök, Marie Louise Coleiro Preca tartotta a nyitóbeszédet és adta át a női és férfi nyílt verseny győzteseinek a díjakat. Így a női nyílt verseny magyar győztese, Bende Zsuzsa vehette át 24 ország 250 teniszezője közül elsőként a győztesnek járó serleget. Zsuzsa fordulóról fordulóra minden győztes mérkőzését igen szerényen úgy kommentálta, hogy következő nap már biztos nem sikerül nyernie... Hát az elődöntőben és a döntőben is sikerült!

  01

  A női nyílt győztes Bende Zsuzsa a döntő előtt

   

  Nagyon izgalmasan alakult a ffi páros 50+ döntője, ahol a 4 játékos közül 3 magyar volt és a fordulatokban gazdag mérkőzés csak az utolsó pillanatban dőlt el az Orosz/Rák páros javára.  

   

  02

  Az 50+ férfi páros győztesei: Rák Péter és Orosz László

   

  Tolna Zsuzsa bármilyen számban elindult, ott érmet szerzett. A 11 fős magyar csapat a tradícióknak megfelelően helytállt, és összesen 14 érmet szerzett, köztük 4 aranyérmet, pedig a korábbi években rendszeresen világbajnoki címeket szerző Bágyi Kinga sajnálatos sérülése miatt csak fiát kísérő szurkolóként vehetett részt, a korábbi világbajnok, tartósan Németországban dolgozó Degrell Pista pedig idén az elődöntőben emberére akadt, és „csak” 3. lett. A legnagyobb presztízsű versenyszámban a Nemzetek Kupájában (1 nyílt és 1 55+ egyéni, ill. 1 45+ páros) is részt vettünk férfi vonalon, de az első fordulóban Svédország kemény diónak bizonyult.

   

  03

  A Nemzetek Kupájában induló magyar férfi csapat: Rák, Pethes, Degrell, Orosz

   

  Jövőre várjuk a magyar nők indulását is a Nemzetek Kupájában!

  Társaságunk nevében minden magyar versenyzőnek szívből gratulálunk!  

   

   

  04

  A magyar csapat a nyitófogadáson

   

  Jövőre 2019. aug.3-9. között Litvánia fővárosában Vilniusban rendezik a VB-t, minden magyar orvosteniszezőt bíztatok a részvételre, hogy még népesebb és eredményesebb magyar csapattal szerepelhessünk!

  Magyar sikerek:

  Egyéni számok: Női nyílt: 1. Bende Zsuzsa, Ffi nyílt: 3. Degrell István, Női 60+: 3. Tolna Zsuzsa, Civil nyílt: 2. Bende Imre, 70+vigasz: 2. Szánthó József.

  Páros számok: Ffi nyílt: 3. Degrell/M. Dyrda (POL), Ffi 50+: 1. Orosz László/Rák Péter, 2. Pongrácz Kristóf/M. Zbynek (CZE), Női 60+: 2. Tolna Zsuzsa/M. Sucha (SVK). Vegyes nyílt: 1. Bende Zsuzsa/R.Govoni (ITA), 45+ 1. K. Bermoser(AUT)/ Orosz László, 60+3. Tolna Zsuzsa/G.E.Rossi (ITA), 70+3. Péter Zsuzsa/Szánthó József

  Dr. Pethes Ákos

  MOTT elnök

  Profil