• туристические агентства Днепропетровск
 • туры в Европу Днепропетровск
 • шенгенские визы Днепропетровск
 • горящие туры Днепропетровск
 • туры Испания Днепропетровск
 • туры Греция Днепропетровск
 • туры Эмираты Днепропетровск
 • туры Израиль Днепропетровск
 • туры Мальдивы Днепропетровск
 • туры Шри-Ланка Днепропетровск
 • туры Таиланд Днепропетровск
 • шкафы-купе в киеве
 • шкафы-купе в киеве
 • Beszámoló a 2019. évi 49. Orvos Tenisz Világbajnokságról

  Nyomtatás
  PDF

  2019-ben a litvániai Vilniusban rendezte meg a World Medical Tennis Society a 49. Orvos Tenisz Világbajnokságot és Sportorvostani Konferenciát. A balti ország fővárosának tenisz iránt elkötelezett egyetemi rektora által vezetett lelkes szervezői gárda minden szinten kiváló világbajnokságot rendezett. A város történelmi centrumában a Vár és a Hármaskereszt alatt egy gyönyörű parkban - mintha Budapesten a Tabánban játszottunk volna -, irigylésre méltó minőségű pályákon szép környezetben kellemes időjárási viszonyok között játszhattunk. Az utolsó két napra csapadékossá vált az időjárás, így bekerültek a meccsek a vilniusi Nemzeti Teniszcentrum 15 fedett pályáira, ahol ámultunk, hogy egy Magyarországnál kisebb, tenisztradíciókkal alig rendelkező országban milyen lehetőségek állnak rendelkezésre... A versenyre jó minőségű egyedi felirattal rendelkező Wilson labdákat biztosítottak, a 29 országból érkező, több mint 300 résztvevő minden meccse előtt nemzeti színekkel ellátott az életkort is jelző névtáblákat helyeztek ki a szervezők. Így az erkélyes lelátókról a távoli pályák eseményeit is jól követhették a nézők. Sok egyéb figyelmesség mellett az igen színvonalas társasági programokon egyedi címkézésű francia pezsgőket is kínáltak.

  kep01

  A tavaly óta 11-ről 15 fősre duzzadó magyar csapat szinte minden tagja sikeresen szerepelt, de a legeredményesebb a korábbi sokszoros orvos-világbajnok Bágyi Kinga volt, aki mindhárom medálból hozott egyet haza. A 45+ női párosban az osztrák Bermoser oldalán a dobogó legmagasabb fokára is állhatott. Egyesben éppen ausztriai partnerétől kapott ki a fináléban (a sorsdöntő meccs tájbrék 18-16-ra alakult az osztrák javára), vegyes párosban pedig Pongrácz Kristóf társaként bronzérmet nyert.

  Az egykoron a debreceni Szuper Ligás csapatban szerepelt Degrell István a férfi páros nyílt kategóriában az olasz Govoni oldalán ezüstérmes lett (a meccs tájbrék során 10-7-re kaptak ki a cseh duótól), vegyes párosban Bende Zsuzsa oldalán szintén döntős volt, egyesben pedig az elődöntőig jutott, ahol a 2. kiemelt cseh Fialától szenvedett vereséget 6:3, 6:2-re.

  Elődöntős szereplésből a már említett helyezéseken túl is bőven jutott még a magyaroknak: egyéniben Rák Péter az 50+, Misley Endre a 80+, Bende Zsuzsa a női nyílt versenyen, Beck Katalin a 45+ viadalon (a világbajnok Bermosertől kapott ki meccs tájbrék 10-7-re), a párosban a Pongrácz Kristóf, Rák Péter egység az 50+, a Baliga Judit, Villányi Éva duó a 60+ korcsoportban, Czuczor Huba (Bermoser társaként) a 45+ vegyes párosban, Pethes Ákos a 55+ vegyesben az észt Liivamägi oldalán) volt bronzérmes, Misley Endre 80+ párosban az amerikai Vadlamudi társaként, Péter Zsuzsa pedig a 65+ vigaszversenyen lett harmadik helyezett, akárcsak a 70+ vegyesben, ahol férje, Szánthó József oldalán indult.

  A legnagyobb presztízsű versenyszámban, a Nemzetek Kupájában (1 nyílt és 1 55+ egyéni, ill. 1 45+ páros) is részt vettünk már nemcsak férfi vonalon, hanem már női vonalon is. A férfiak Tajvan, a nők Észtország legyőzése után mindkét negyeddöntőben óriási küzdelemben a legkisebb különbséggel páros meccstájbrékban 2:1-re vesztettek: férfiak a lettektől, a nők a későbbi győztes lengyelektől.

   

  kep02

  Eredményhirdetés után, érmekkel gazdagodva

  Jövőre október elején a törökországi Antalyában rendezik a jubileumi 50. VB-t, reméljük ismét magyar sikerekkel, még nagyobb számú csapattal.

  Társaságunk nevében minden magyar versenyzőnek szívből gratulálunk!

  kep03

  A magyar csapat egy része játékra készen a fantasztikus vilniusi fedett csarnokban

  kep04

  Misley Endre, csapatunk doyenje a 80+ elvesztett egyéni elődöntője után átkarolja a fáradtabbnak tűnő japán ellenfelét

  Jövőre október elején a törökországi Antalyában rendezik a jubileumi 50. VB-t reméljük ismét magyar sikerekkel.

  Társaságunk nevében minden magyar versenyzőnek szívből gratulálunk!

  Dr. Pethes Ákos

  MOTT elnök

   

   

   

  Profil