• туристические агентства Днепропетровск
 • туры в Европу Днепропетровск
 • шенгенские визы Днепропетровск
 • горящие туры Днепропетровск
 • туры Испания Днепропетровск
 • туры Греция Днепропетровск
 • туры Эмираты Днепропетровск
 • туры Израиль Днепропетровск
 • туры Мальдивы Днепропетровск
 • туры Шри-Ланка Днепропетровск
 • туры Таиланд Днепропетровск
 • шкафы-купе в киеве
 • шкафы-купе в киеве
 • Nyomtatás
  PDF

  "Volvo" Országos Orvos Teniszbajnokság Balatonbogláron

   

   

  Idén Balatonboglár adott otthont legnagyobb hazai orvos teniszversenyünknek, ami a ragyogó napsütésnek és a kitűnő szervezésnek köszönhetően minden várakozást felülmúlóan nagyszerűen sikerült. A csaknem 110 játékos elszánt küzdelmet folytatott saját korosztályában a magyar bajnoki címért, és a 11 egyéni és 11 páros versenyszám győztesei megérdemelt címmel és hírnévvel térhettek haza otthonaikba (ld. táblázat). A remek hangulatú verseny olyan rangos védnökökkel büszkélkedhetett, mint Dr. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár, Mászáros Miklós Balatonboglár polgármestere, Dr. Szűcs Lajos a magyar Tenisz Szövetség elnöke Dr. Vizi E. Szilveszter az MTA volt elnöke, Dr. Éger István a MOK elnöke és Varga Kálmán a BalatonBoglári Tenisz Club SE elnöke.

  A rengeteg előkészületet és helyszíni munkát igénylő szervezésért a BP Sport szervezőit és Dr. Dani Vilmost illeti köszönet, aki 2008 és 2012 között a Magyar Orvosteniszezők Elnökeként több alkalommal bizonyította elkötelezettségét a kollégák országos teniszbajnoksága iránt. A jelenlévő sportbarátok egy mindenki által aláírt emlékkönyvvel fejezték ki hálájukat eddigi áldozatos munkájáért. A stafétabotot a taggyűlés által tavaly megválasztott Dr. Klekner Álmos veszi át. A teniszbarát orvosok érdekében korábban tett jelentős erőfeszítéseket a jelenlegi taggyűlésen jóváhagyott további változások követhetik. Ez évtől a teniszsport kedvelőinek "baráti társasága" a Magyar Orvosi Kamara égisze alatt már korábban megalakított Magyar Orvosok Sport Egyesületének keretein belül, mint önálló szakosztály (Magyar Orvos Tenisz Szakosztály, MOTSZ) működik tovább. Az orvostenisz ezáltal hivatalos formát kapva nem csak a szponzori adományokat fogadhatja közvetlenül, hanem állami vagy alapítványi pályázati forrásokra és további támogatásokra (pl. 1 %-os adófelajánlás!) is támaszkodhat. Az így befolyt összegekből elsősorban az évente megrendezésre kerülő Országos Orvos Teniszbajnokság nyerhet támogatást. Az orvosteniszt alapjaiban megújító formai változtatás mellett további módosítások születtek, pl. a családok rendezvényeinken való együttes megjelenését elősegítendő a jövőben az orvosteniszezők nem orvos házastársai is lehetőséget kapnak vegyespárosban párjukkal együtt versenyezni. Annak érdekében pedig, hogy a játékosok minél több számban kipróbálhassák tudásukat és a szervezés is átlátható legyen, a profi nyílt kategória kivételével ezentúl a nevezőknek 8 game-es meccsekben kell ellenfelüknél jobbnak bizonyulniuk. Reméljük ezzel nem csak több izgalmas mérkőzésre lesz lehetőség, hanem az idén is előfordult sérülések száma is csökkenni fog. A sorsoláshoz szükséges kiemelések objektív meghatározásához az eddigi bajnokságokon elért eredmények alapján pedig rangsor kerül felállításra, mely az elmúlt 4 év helyezéseiből adódó pontszámok átlagára épülve biztosít egyértelmű segítséget a versenybíró számára. Végül azt a javaslatot is elfogadta a közgyűlés, miszerint a következő bajnokságok helyszínének házi szervezője "titkári" tisztet betöltve hivatalosan is képviselhesse a Szakosztályt, ami remélhetőleg megkönnyíti tárgyalásait a helyi teniszcentrum és vendéglátóhelyek képviselőivel.

  Az idei bajnokságról szóló beszámoló mellett szeretnénk felhívni a kedves kollégák figyelmét a 2012. szeptember 22-29. között Cerviában (olasz tengerparti üdülőváros) megrendezésre kerülő Orvos Tenisz Világbajnokságra, ahol a magas színvonalú versenypályák és a maximális kikapcsolódásra alkalmas helyszín a garancia arra, hogy élményekkel és érmekkel gazdagodva térhessen haza a mindenképpen szerencsés résztvevő (további info: www.wmts.org, kedvezményes nevezési határidő 2012. július 15!).

  Ez évi bajnokságunk messzemenően bizonyítja a hazai orvosi teniszélet pezsgését, melyhez szponzoraink jelentős mértékben járultak hozzá. Külön köszönet támogatóinknak, reméljük ők is, illetve képviselőik is jól érezték magukat rendezvényünkön (névadó főszponzor: Volvo Galéria és Szerviz, arany fokozatú támogatók: 77 Elektronika Kft., Magyar Orvosi Kamara, Wilson, ezüst fokozatú támogatók: Alliand Kft., Danubius Hotels Group, Zepter és a Xocai csokoládé.)

  A Magyar Orvosok (korcsoportos) Teniszbajnoka címért jövőre is meghirdetjük az Országos Bajnokságot, melynek időpontja 2012. június 21-23, helyszíne a már korábban is jól bevált budapesti Park Teniszklub (Feneketlen Tónál) lesz. A jelenlegi címvédőktől a megjelenés elvárt, mindenki más számára a trónfosztási kísérlet kötelező! Minden kollégát (és családját) szeretettel invitálunk és várunk, és őszintén remélem, hogy a jövő évben az ideihez hasonlóan kitűnő hangulatú, izgalmas hétvégét fogunk megint együtt eltölteni.

   

   

  Dr. Klekner Álmos

  MOT elnöke

   

  2012. évi orvos tenisz bajnokok:

  Férfi nyílt profi: Szentkirályi Péter

  Férfi nyílt amatőr: Zsembery Ákos

  Férfi 45+: Orosz László

  Férfi 55+: Moldoványi József

  Férfi 60+: Magyar Vilmos

  Férfi 65+: Francia László

  Férfi 70+: Takács László

   

  Női nyílt: Regős Hedvig

  Női 40+: Beck Katalin

  Női 50+: Magyarosy Edina

  Női 60+: Dorka Mária

   

  Férfi páros nyílt: Klekner Álmos – Szentkirályi Péter

  Férfi páros 90+: Szentkirályi István – Szentkirályi Péter

  Férfi páros 110+: Juhász Gábor – László Ádám

  Férfi páros 130+: Szentkirályi István – Veress Gábor

  Férfi páros 140+: Szentkirályi István – Kovács Viktor

   

  Női páros nyílt: Beck Katalin – Schulek Réka

  Női páros 90+: Baranyai Erika – Pető Éva

  Női páros 115+: Magyarosy Edina – Magyarosy Eszter

   

  Vegyes páros nyílt: Bágyi Kinga – Klekner Álmos

  Vegyes páros 91+: Suri Csilla – Schutz Géza

  Vegyes páros 114+: Magyarosy Edina – Szendrői Miklós

  Profil